image

 

Første uka i august var Marit, Agate, John Are, barnebarna Even og Sture og undertegnede på tur til Druskininkai i Litauen. Det 19. EFOL ble arrangert der. EFOL er en forkorting av European Foresters' Orienteeering Championships. Egentlig tysk: Europäischer Forstlicher Orientierungs-Lauf. Noen av oss skulle altså løpe orientering.

Vi reiste sammen med ca 50 andre norske deltakere. Mange av disse hadde vi vært sammen med på tidligere Efol- mesterskap. Det var PWT-travel med Jens Kopland i spissen som arrangerte turen.

Vi ble booket inn på et fint spa-hotell sentralt i byen. Druskininkai er en fin liten by -ca 20 tusen innbyggere -langt sør i landet.

Onsdag var det sprint. Den gikk inne i byen med gater og parker. Mot slutten ble det en del poster i et lite skogområde. Her ble undertegnede nr 2, slått med ergelige 13 cek. av den finske vinneren.

Normaldistansen gikk samme sted som junior- VM gikk i 2007. Dette var vanskelig terreng. Dårlig fornøyd med løpet, men andre må også ha hatt en dårlig dag i og med at jeg ble nr 3. De andre i familien hadde også en dårlig dag.

Lørdag var det stafett og da var det tid for å rette opp fra forrige dag. Even var den eneste unge norske gutten så han løp sammen med Rasmus Kruusa fra Estland. Guttene gjorde gode løp og fikk sølvmedalje. Agate løp sisteetappen på et norsk lag i W35. Damene løp også inn til sølv. Jeg løp sammen med Øyvind Lundberg fra Gjøvik. Vi har løpt flere Efol-stafetter sammen. Resultatet ble sølvmedalje. Med andre ord: Bra uttelling for familien den dagen.

 

Druskininkai er en fin spa-by, med mange fine hoteller. Hotellet vi bodde på hadde egen stor spa-avdeling med stort badeanlegg. Ikke langt fra  hotellet lå Druskininkai Aquapark. Europas største?Dette er et kjempestort flott badeanlegg, med mange forskjellige basseng, og ikke å forglemme de mange lange vannskliene. Dette var moro og utforende både for liten og stor.

Ikke langt fra Aquaparken, i en skog med store høye furutrær, var det anlagt et «klatreland». ONE adventure park. Dette må bare oppleves. Utfordrende. Ellers var det en stor innendørs alpinbakke med løyper opp mot 500 m lange løyper. Det fantes kart hvor alle de mange sykkelstier som fantes var tegnet inn.Her kunne du leie sykkel og tråkke i vei.

Druskininkai kan absolutt anbefales om man ønsker en aktiv ferie.

 

Neste års EFOL går nord i provinsen Pommern. Byen heter Wejherovo og ligger litt nord for Gdansk. Vil til slutt utfordree o-folk i Selbu til å bli med på ei uke med orientering og opplevelser. Ta gjerne kontakt.

Gunnar Jarle.