Tenkte jeg kunne gi dere en liten oppdatering fra meg her i USA. Jeg er som fleste av dere vet på et utvekslingsår i Nashville, Tennessee, hvor jeg bor hos en amerikansk familie, går på amerikansk high school og opplever den amerikanske kulturen.

Jeg kom til en veldig trivelig vertsfamilie, og selv om jeg er det eneste barnet i huset, holder de meg aktiv, med sport, reising og andre aktiviteter. Jeg går på en high school her med  hele 1700 elever, så det er jo noe helt annet fra Selbu Videregående. I tillegg er elevene fra hele verden. Nashville har spesielt store populasjoner fra Mexico og Kurdistan, så med en veldig mikset befolkning på skolen, lærer jeg ikke bare om USAs kultur, men hele verden.

Skolen er nok den største forskjellen jeg har merket meg mellom Norge og USA så langt. Hele skolesystemet er annerledes fra det norske. Klasser, fag, læremåter, regler, osv. Det mest positive jeg ser med den amerikanske skolen er nok skolesporter. Det at idrett blir arrangert gjennom skolen. Det gjelder ikke bare idrett, men også klubber som leseklubber, debattklubber, helseklubber, osv. Nesten alle eleven deltar i en aktivitet etter skolen. For min del, meldte jeg meg inn i terrengløp i høst. Noe som betydde veldig mye for meg, siden det var der jeg fikk de første vennene, og kanskje også de beste jeg har så langt her. Samtidig som jeg holdt meg i form med løping hver dag etter skolen, ble dette stedet for å være sosial.
Nå har jeg startet opp med løpetreninger for friidrett etter skolen, jeg tror ikke jeg kommer til å konkurrere til våren, men tenker på å spille tennis, hvis jeg kommer meg inn på laget. 
Når det gjelder orientering, har det vært vel lite av det i det siste halvåret. Jeg vet at det er en orienteringsklubb i Kentucky, nabostaten, så jeg må vel prøve å komme meg dit i løpet av året.
De fleste jeg snakker med og forteller at jeg løper med orientering, aner ikke hva denne sporten er. Så jeg gjentar gang på gang at jeg løper rundt i skogen med et kart. De synes i alle fall at det høres spennende ut, og vil at jeg skal ta dem med for å prøve.

Utvekslingsåret har gått veldig fort så langt, og med bare 6 måneder igjen er jeg redd siste halvår kommer til å gå litt for fort.
Samtidig gleder jeg meg til å komme hjem til Norge, nordmenn, orientering sesongen og ikke minst norsk natur. Naturen i Tennessee kan desverre ikke sammenlignes med Selbus fjell, skog og sjø. Så når jeg kommer hjem i juli, blir orientering definitivt en prioritering.

Håper dere alle hadde ei fin jul og har fått en god start på nyåret! Så snakkes vi til sommeren!

Mali